Διοικητής

asteriou

 

Ο Πλοίαρχος Ιωάννης Αστερίου ΠΝ γεννήθηκε στην Αταλάντη του Νομού Φθιώτιδας το 1968 και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1987 όπου και αποφοίτησε το 1992 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου.

 

Τοποθετήσεις / Υπηρεσίες:

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού (Α/Τ ΚΑΝΑΡΗΣ, Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟ, Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων, ως Ύπαρχος στο Ν/Α ΑΙΓΛΗ και στην Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, ως Κυβερνήτης στην Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και στην Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ.


Σε επιτελικές θέσεις έχει διατελέσει Επιτελής του Δ4/1 Τμήματος του Κλάδου Αμυντικής Πολιτικής του Δ’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, Τμηματάρχης του Β2 Τμήματος του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΝ, Διευθυντής της Β3 Διεύθυνσης του Κλάδου Προσωπικού του Αρχηγείου Στόλου, Τμηματάρχης Διεθνών Ασκήσεων του Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Υπαρχηγού ΓΕΝ και Διευθυντής Γραφείου Αρχηγού Στόλου.


Επιπλέον έχει υπηρετήσει ως Επιτελής στο Military Police Centre of Excellence του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.


Διαθέτει πτυχίο εξειδίκευσης Ναυτιλίας/ Κατεύθυνσης (ΝΚ) και έχει διέλθει εκπαίδευση FOST στη Μεγάλη Βρετανία σε θέματα ΝΚ και ΕΒ καθώς και εκπαίδευση FREGROM στην Ολλανδία σε αντίστοιχα θέματα. Επίσης έχει διέλθει εκπαίδευση επιτελούς σε θέση ΝΑΤΟ στο Oberammergau της Γερμανίας. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).


Έχει τιμηθεί με: Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως, Μετάλλιο Ευδοκίμου Διοικήσεως Β’ Τάξεως, Μετάλλιο Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως, Μετάλλιο Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδος Γ΄  Τάξεως, Διαμνημόνευση Συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές.

 

 Είναι παντρεμένος και έχει δύο θυγατέρες.